Curatenia de Sarbatori

Data adaugarii: 06-11-2014

Deja incep planurile pentru Sarbatori! Cadouri, cumparaturi, gandirea meniului pentru musafiri, deplasarile, si, mai ales, dar, mai ales, curatenie. Oricine vine in casa noastra trebuie sa se simta ca acasa, sa fie inconjurat de o atmosfera primitoare, dar mai ales sa simta un ambient curat si plin de prospetime.

Ce aplica asta? O curatenie foarte bine facuta in detaliu, dar care sa nu iti provoace un stres in plus. Dimpotriva! Ai nevoie de un plan bine organizat si realizat, tocmai pentru a avea timp sa realizezi tot ceea ce ti-ai propus! Noi facem planul pentru tine, iar tu, urmand pasii sugerati de noi, veti obtine rezultatele scontate.

 1. In primul rand, da drumul la muzica, te destinde, te relaxeaza, iti creeaza chef de dans si de ce sa nu imbini utilul cu placutul? Un fundal muzical pe gustul tau te ajuta sa te mobilizezi mai bine.
 2. Esti pe punctul de a te apuca de curatenie? Nu inca! Aduna toate materialele de care ai nevoie pentru curatenie: produse, solutii, carpe, lavete, perie, manusi, lighean, pentru a avea acces usor si rapid, astfel economisind si timp.
 3. Urmatorul pas? Cu siguranta, exista o incapere a casei tale in care iti place sa faci mai putin curat. Cel mai bine ar fi sa incepi cu aceea, pentru a ajunge pe parcurs in camerile pe care le adori sa le faci curate. Incepand cu ce iti mai place mai putin, gasesti partea distractiva pe parcurs.
 4. Nu iti irosi timpul cu suprafetele sau obiectele care nu necesita curatare. Astfel acorzi mai multa importanta si atentie obiectelor unde e cu adevarat important sa insisti.
 5. Nu folosi substante de curatat in exces. Mereu avem aceasta tendinta, asa ca nu are rost sa faci risipa si iti spun si de ce. In primul rand, cu cat e mai multa solutie, cu atat acestea fac mai multa spuma, iar spuma devine mai greu de indepartat, pantrunde in tesaturi, acestea uscandu-se mai greu. De asemenea, substantele utilizate in exces pot atrage ca un magnet praful si mizeria, asa ca munca ta a fost inutila. Si iti mai spun un lucru, unele substante actioneaza dupa cateva minute, asa ca nu e nevoie sa freci, ci doar sa stergi si sa ai putina rabdare.
 6. Incepe cu partea de sus a obiectelor pe care le curatati. Astfel eviti sa curga detergentul sau sa se depuna pe o suprafata proaspat curatata.
 7. Iti spun un secret sterge mobila cu ulei de masline. Pe langa faptul ca e frumos mirositor si da luciu mobilei, tine si praful la distanta.
 8. Daca ai obiecte care nu iti mai sunt de folos, ori le arunci, ori le depozitezi in cutii frumos colorate si etichetate pe care le depozitezi in debara si asupra carora poti reveni atunci cand faci o curatenie generala de primavara.
 9. Aspira covoarele si apoi sterge praful.
 10. Nu uita sa aspiri canapelele sau fotoliile, iar dupa sa le stergi cu o carpa usor inmuiata intr-o solutie frumos mirositoare sau, de ce nu, in balsam de rufe. Nu aseza nimic pe ele pana nu se usuca!
 11. Curata geamurile cat mai aproape de perioada Sarbatorilor cu carpa din bumbac putin imbibata intr-o solutie speciala pentru sticla ( chiar poti prepara o solutie formata din cantitati egale de apa si otet ).

Esti gata? Pe locuri, fiti gata, START! Ei bine, daca iei in considerare toti pasii si toate sfaturile oferite de noi, cu siguranta vei ajunge la rezultatul dorit. Dar daca ai prea putin timp liber, apeleaza la firma de curatenie Clean and Happy care iti ofera toate serviciile de care ai nevoie si ia in calcul orice detaliu al casei tale! Solutii pentru curatenie mereu exista!

<--Inapoi la articole