15 motive pentru a folosi bicarbonatul de sodiu in curatenie

Data adaugarii: 06-11-2014

Curatenia presupune o serie de pasi care trebuie urmati cu rigurozitate pentru a obtine rezultatele satisfacatoare si pentru a fi una de durata.

Sunt foarte multe produse de curatenie pe care le folosim, care mai de care mai frumos mirositoare sau mai scumpe pentru a da efectul dorit de noi, dar cert e ca noi gospodinile nu stim ca avem in casa un produs minune, care este inlocuitorul perfect al multor produse de curatare, si anume, bicarbonatul de sodiu. Si nu, nu e un mit!

Bicarbonatul de sodiu este un odorizant perfect si care elimina mirosurile neplacute, este abraziv si reda albul multor ustensile sau obiecte din casa.

La ce anume poate fi folosit bicarbonatul de sodiu?

 1. Poate fi folosit in momentul curatarii frigiderului atunci cand il decongelati, preparand o solutie de bicarbonat si otet.
 2. Daca un miros neplacut persista in cuptorul cu microunde, preparati o solutie din 2 linguri de bicarbonat cu cateva picaturi de detergent de vase si lasati solutia in cuptor 5 minute, dar la temperature medie.
 3. Masina de spalat isi pierde orice miros neplacut daca ii adaugati 2 linguri de bicarbonat in recipientul pentru detergent.
 4. Spalarea cosului de gunoi trebuie facuta periodic cu bicarbonat, deoarece acesta combate bacteriile si mirosurile neplacute.
 5. Folositi bicarbonatul si in curatarea cafetierei, pentru a indeparta orice miros de cafea sau urma de mucegai.
 6. Dupa cum v-am spus, avand un puternic efect degresant, poate fi folosit si in petele de grasime, presarand bicarbonat pe locul respectiv, iar dupa, o cana de apa fierbinte. Asteptati cateva minute si dupa curatati normal.
 7. Tot ce inseamna plastic, si ma refer aici in special la caserolele de mancare ce au capatat si o culoare neplacuta, dar si miros deranjant, poate fi curatat cu bicarbonat, care are un efect abraziv.
 8. Toate obiectele sanitare pot fi curatate cu bicarbonat, mai ales ca are si efect de albire. De asemenea, ajuta si la desfundarea tevilor, iar chiturile dintre rosturi isi recapata culoarea initiala daca sunt frecate si spalate cu o solutie de bicarbonat.
 9. Covoarele pot fi spalate cu o solutie speciala in care sa adaugati o lingura de bicarbonat si veti observa cum acestea isi recapata culoarea si isi schimba mirosul.
 10. Aerul camerelor poate fi reimprospatat cu o solutie de apa rece, bicarbonat si sucul de la o jumatate de lamaie.
 11. Mirosul de tigara nu se mai raspandeste in toata casa, daca spalati scrumierele cu apa si bicarbonat.
 12. Va puteti spala hainele la masina de spalat adaugand in detergent doua linguri de bircabonat, astfel petele vor iesi mai rapid, la fel si mirosurile.
 13. Obiectele din argint se curate foarte bine cu bicarbonat, folosindu-se o periuta de dinti pentru cele in relief sau un burete abraziv pentru cele plane.
 14. Daca ati gatit, iar mirosul v-a ramas impregnat in maini, spalati-va cu apa si bicarbonat.
 15. Presarati putin bicarbonat in perechile de incaltaminte ce au capatat un miros neplacut, iar dupa 12 ore scuturati-le foarte bine.

 

<--Inapoi la articole